Muzikale noten op Hoeve de Linde, Agenda & meer


ZATERDAG 6 MEI 2017 BLUES DELIVERY

14.00-17.00 uur 

Rockin' the Blues in onze gasterij met
ANDREA PORTEN zang RIEDEL DIEGEL harmonica
LOTHAR GALLE-MERKEL bass
MARK BEUMERS & WERNER WEBER gitaar


 

LAZY SIXTIES AFTERNOON MET THE BOTTLES

Zondag 18 december 1400-1700 uur
Entree: gratis, vrije gave voor de muziek

 

The Bottles brengen met veel enthousiasme vertolkingen van het betere Beatles-lied en andere nummers uit dezelfde periode, als duo of trio. Wij mochten al eens in de zomer genieten van een uniek lunchconcert als zomerse start van hun Benelux. En deze winter komen de heren onze gasterij vullen met heerlijke gezellige klanken. Het beloofd een behagelijke warme en gezellige middag te worden.

 


2e Kerstdag sfeervolle gitaarmuziek
2e Kerstdag zijn we open tussen 1300 en 1700 uur
Vier het leven, vier de Kerst in onze Gasterij onder het genot van de gezellige gitaarklanken van onze eigen Mark.


NIEUWJAARSBORREL MET MUZIEK & HAPJES
Zondag 1 januari 2017 1400-1800 uur
Entree: gratis, vrije gave voor de muziek

Een vers fris nieuw jaar! En hoe kun je dat beter beginnen dan met Horst Bodden samen met Mark Beumers op Hoeve de Linde! Een heerlijke jazz combinatie op mondharmonica en gitaar in de stijl van Toots Thielemans.
Speciaal voor deze feestelijke dag serveren we heerlijke hapjes bij jullie drankjes. Kom gezellig proosten en genieten van de muziek!!!!
Mark en Horst vormen samen een mooi gelijkwaardig, harmonieus duo, wiens muziek je raakt en onder je huid kruipt.


 

Hieronder vind je een sfeerimpressie van de muzikale noten die we in de afgelopen maanden mochten beleven in de gasterij van Hoeve de Linde

Fonzzo Food Experience Winterfair + BLUES FOR TEATIME
zondag 11 december 1200-1800 uur
Entree: gratis, vrije gave voor de muziek


FONZZO'S FOOD EXPERIENCE WNTERFAIR MARKTBen jij ook zo’n lekkerbek die prijs stelt op delicatessen waarvan duidelijk is waar ze vandaan komen en wat er in zit?

Wil jij ook dat achter je voedsel een eerlijk verhaal schuil gaat?
Hou jij ook zo van streekproducten omdat je er traditie en passie in ziet, ruikt (bijvoorbeeld ter plekke gebrandde single origin koffie)en proeft?

Wil je kennismaken met (kleinschalige) producenten en handelaren bij wie de kwaliteit van hun waren voorop staat?
Dan mag je de Fonzzo Food Experience niet missen.

Op zondag 11 december 2016 vindt dit unieke evenement plaats bij Hoeve De Linde te Vaals.

Op deze intieme buitenplek verzamelt zich dan het Euregionale neusje van de zalm op het gebied van kwaliteitsdelicatessen en aanverwanten.

In een feestelijke entourage en met een muzikale omlijsting kun je je culinaire hart ophalen aan al het goeds dat onze regio te bieden heeft. En niet alleen qua voedingswaren. Als je opzoek bent naar een leuk en eerlijk (kerst)cadeautje dan zul je ook vast en zeker iets van je gading vinden. Kom en beleef de gezellige markt rondom de Gasterij en op het binnenplein van Hoeve de Linde.

Voor iedereen die te voet of per fiets het terrein op komt hebben wij een lekkere bij het seizoen passende consumptie klaarstaan.

Blues for TeaTime
zondag 11 december 1400-1700 uur
Uit Aachen komen vandaag de fijnste bluestonen en daar mogen we deze middag van meegenieten in onze Gasterij. Buiten is de gezellige markt en binnen kun je genieten van de muziek met Blues for Teatime.


 

LIEDER AUS DEM WIDERSTAND - gegen Atomkraft und andere Übel
"Liedernachmittag" mit Martina Haase
Zondag 4 december 1400-1700 uur
Entree: gratis, vrije gave voor de muziek
Martina Haase zingt liederen uit de Anti-Atomkraft-Bewegung en andere sociale thema's in verschillende talen op gitaar.

Lieder aus dem Widerstand

A LAZY ZAPPA AFTERNOON MET THE FOOLZ
Zondag 27 november 1400 - 1700 uur
Entree: gratis, vrije gave voor de muziek

A LAZY ZAPPA AFTERNOON MET THE FOOLZ

The Foolz is een hooggewaardeerde Zappa coverband. In 2003 brachten zij de live cd “Live in the Cherrytree” uit.

Bijzondere optredens zijn onder andere de shows tijdens de festivals in Bradford-on-Avon en Corby (Engeland), georganiseerd door de Zappateers. Verder traden zij meerdere malen op tijdens het Europese topfestival Zappanale in Bad Doberan (Duitsland).
The Foolz zijn in het zuiden vanwege het ZAPPA festival Mosae Zappa 045. De klanken van de componist, gitaarheld, satiricus, filmmaker en kunstenaar tout court; Frank Zappa zullen zaterdag 26 november de Oefenbunker in Landgraaf vullen. Nog nooit was de muziek van Zappamuziek zo actueel en nodig als nu.

Het is dan ook met gepaste trots dan wij mogen aankondigen dat de heren van The Foolz in onze gasterij een optreden komen geven. Het wordt een Lazy afternoon met licht versterkte live muziek die geheel in het teken van Frank Zappa zal staan.

Zondag 16 oktober 14.00-17.00 uur Karl Adams

Karl Adams
Singer Songwriter

Eerste optreden in Limburg van Karl Adams

Liedjesschrijver Karl Adams groeide op in Geleen, woont in Apeldoorn. Op zondag 16 oktober treedt hij voor het eerst op in Limburg. Om 14.00uur in Linde de Hoeve in Vaals. Toegang is gratis.

Karl begeleidde als gitarist/zanger Liesbeth List, Rich Wyman (USA) en Ad Vanderveen. Maar hij werd uiteindelijk weer wat hij altijd al was: de zingende liedjesschrijver.
Rijk gevulde nederliedes
De recensies van zijn album Windbreker liegen er niet om: “Teksten die hout snijden”, “Je brengt de poëzie weer terug in de muziek”, “Begenadigd gitarist”. Windbreker kreeg de aandacht van meer dan 25 radiozenders in Nederland en België. Kleine liedjes met een groot hart. De teksten verraden een grote liefde voor taal. Karl optredens staan bekend om hun intieme sfeer en grote verzameling verhalen.

De Limburgse connectie
Samen met de Limburgse singer/songwriter Maud Wilms maakte Karl in 2009 het Limburgse kerstliedje Ein Ster, dat elk jaar regelmatig bij L1 langs komt. Ook maakte hij met Maud het titelliedje van haar nieuwe album BuitenGewoon. Karl stond zelf in 2011 in de Limbo Top 10. Hoewel hij al vaker optrad voor de Limburgse radio, trad hij nog nooit eerder op in zijn geboortestreek. Zondag 16 oktober is de allereerste keer.
Meer info: www.karladams.nl

Entree: vrije gave


 

Americano Blues Burgers BeerBELEEFWEEKEND Zondag 30 oktober 16.00-17.00 uur

Guitar Hill - De Stilte tussen de noten

De stilte tussen de noten maakt de muziek. Beleef een bijzondere meditatie onder de notenboom bij Hoeve de Linde. Ervaar zelf dat de stilte tussen de noten de muziek maakt, of anders gezegd in de stilte vindt de muziek haar ruimte. Mark Beumers neemt je mee op een meditatiereis met zijn dromerige klanken op gitaar. De gitaar is voor deze meditatie gestemd op 432 Hertz in plaats van 440 Hertz. 432 Hertz is de natuurlijke ‘stemtoonhoogte’ in het universum, verder heeft 432 Hertz ook een gunstige invloed op de chakra’s. 440 Hertz werkt op de voorhoofdchakra, het ‘denken’ terwijl 432 Hertz werkt op de Hartchakra, het ‘voelen’.

Entree: vrije gave


Fingerfood en JazzZondag 9 oktober 14.00-17.00 uur

Sfeervolle JAZZ muziek met Horst Bodden

A.s. zondag speelt Horst Bodden samen met Mark Beumers op Hoeve de Linde, een heerlijke jazz combinatie op mondharmonica en gitaar in de stijl van Toots Thielemans. Mark en Horst vormen samen een mooi gelijkwaardig, harmonieus duo, wiens muziek je raakt en onder je huid kruipt.

Al sinds zijn kinderjaren is Horst Bodden een geëngageerd muzikant. Hij is een van de initiatiefnemers van de Akense Malteserkeller. Horst is bepaald geen onbekende muzikant in Vaals mogen we wel vaststellen. Sinds de jaren 70+ is hij zowel privé als muzikaal met Vaals verbonden. Samen met Men Savelsberg speelde hij regelmatig in De Gau. Met Henny Cremer van de Vaalse Jazzclub werkte hij zij aan zij en regelmatig speelde hij met de Euregio Jazzclub in zowel Aken als Vaals. Horst jureerde twee keer tijdens de Hightech Mountain Jazz Award, die in de Vaalse Obelisk plaatsvond.
Met zijn band "Vielsaitig" stond hij regelmatig op het podium tijdens de nieuwjaarsreceptie in de Kopermolen, daarnaast was hij regelmatig van de partij gedurende de kunstdagen in Vaals en bracht hij muziek ten gehore in o.a. Kasteel Bloemendal, Kasteel Vaalsbroek en Landal Hoog Vaals.

Naast harmonica speelt Horst ook gitaar en contrabas maar vandaag de dag geeft hij de voorkeur aan het spelen van de mondharmonica (chromatisch en blues harp)..........dat bespaard hem een hoop gesleep, zegt hij.


Entree: vrije gave


Tommie's Nature op het terras van het Wandelcafé op Hoeve de Linde

Tommie´s Nature
Indian summer 2014, de zaterdagmiddagen in het Wandelcafé van Hoeve de Linde werden regelmatigmuzikaal gevuld door Tommie's Nature op piano.

Pianist Tommie volgde een klassieke opleiding piano bij Marinus Flipse István Hajdu en Djuba Edlina Dubinski. Na het behalen van zijn diploma aan het Rotterdams Conservatorium was hij twintig jaar full-time werkzaam aan De Rotterdamse Dansacademie. Daar ontwikkelde hij zich door het begeleiden van moderne dansstijlen tot een veelgevraagd instant composer. Tevens was hij jarenlang vaste begeleider bij De Rotterdamse Dansgroep.
Inmiddels heeft hij zijn vaardigheden omgezet in solowerk. Nog steeds speelt het element dans een rol wat te horen is in vaak continue ritmes en langgerekte melodische patronen.
Invloeden
Men herkent de minimalistische stijl van bijvoorbeeld Simeon ten Holt, Philip Glass en Yann Tiersen. De oorsprong ligt bij klassieke componisten zoals Erik Satie, Claude Debussy en Francis Poulenc. Soms klinkt er jazz en hoort je invloeden van Keith Jarrett, Bill Evans en Michel Petrucciani
Je kunt zijn mediatieve muziekstijl typeren als minimal soundscapes, aleatoric en ambient.

Genieten, kijken, luisteren, beleven en proeven was het met deze muzikale sferen.

 

Singing Hours met Robin & Saniye
Zondag 25 september 2016

De Kunstroute Vaals werd in het wandel café van Hoeve de Linde muzikaal afgesloten met het leukste en gezelligste muzikale duo uit Apeldoorn, Robin van der Spek en Saniye Zweers. Het was een heerlijke middag boordevol met lekkere akoestische versies van popnummers van artiesten als Anouk, Stevie Ann, Maria Mena, Joss Stone, Saybia, Tina Turner, Jason Mraz.

Saniye en Robin staan in september 2016 weer op het programma staan voor een muzikale middag in onze gasterij.

Robin Zijlstra Singing Hours op Hoeve de Linde

 

Singing Hours met Robin Zijlstra
Het was weer genieten op het terras van het wandelcafé bij Hoeve de Linde. Allemaal gezellige mensen die kwamen aanwaaien en we werden weer muzikaal verwend, deze keer met de popliedjes van Robin Zijlstra. 


Robin werd bekend door zijn deelname aan het tweede seizoen van het televisieprogramma Idols, waar hij tot in de liveshows terecht kwam.

Singing Hours met The Bottles
The Bottles brengen met veel enthousiasme vertolkingen van het betere Beatles-lied en andere nummers uit dezelfde periode, als duo of trio. Wij mochten genieten van een uniek lunchconcert als zomerse start van de Benelux Tour die The Bottles afgelopen zomer deden.