• Start

Op vakantie op Hoeve de Linde in Vaals

Vakantievoorpret


GPS Wandelingen - Grensroute 1

Marcel & Marloes maken regelmatig wandelingen samen met hun hond Sophie door de natuur rondom Hoeve de Linde. Om ook jou mee te laten genieten leggen zij de wandelingen vast in hun GPS. Het GPX bestand kun je makkelijk downloaden en zo gebruiken voor je eigen GPS. In de komende tijd kun je meer wandelingen verwachten op deze plek. We starten met de wandeling Grensroute 1. 

Wandeling vanaf Hoeve de Linde - Grensroute 1Geniet van de vele vergezichten tijdens deze 17.2 km (4 uur lopen) wandeling door België en Nederland langs de grensstreek. Onderweg kom je zelfs het zinkviooltje tegen. Neem rustig de tijd want deze wandeling bied vele mooie plekjes voor een rustmoment. Vooral een bezoek aan de kloostertuin in Moresnet Chapelle mag niet ontbreken!

Start- en eindpunt van de wandeling is Hoeve de Linde waar je onder het genot van huisgemaakte lekkernijen nog even heerlijk kunt nagenieten van je wandeltocht.
Je kunt hier het GPX bestand downloaden zodat je de wandeling met je GPS kunt lopen.

Foto's van de wandeling GPS route 1 

Vakantievoorpret


Vaals Amuseert wandeling 2018Kunst kijken, natuur & historie en de smaakpapillen prikkelen..
Dagje genieten!

Kunst kijken, smaakpapillen prikkelen, genieten van natuur en historie! Dat zijn de ingrediënten van Vaals Amuseert! Een perfecte combinatie van al het moois dat Vaals en haar omgeving te bieden heeft. Heerlijk wandelend een paar uurtjes doorbrengen in het heuvellandschap en onderweg pauzeren op markante, historische en pittoreske locaties met een huisgemaakte amuse terwijl u aldaar kunt genieten van exposities met werken van gerenommeerde kunstenaars.

10 km, 4 locaties, 4 amuses
Vaals Amuseert is alweer bezig aan haar vierde editie en ook dit jaar voert de wandeling u langs geheel nieuwe paden en wegen. Zelfs geboren en getogen Vaalsenaren zeggen ook dit jaar weer opnieuw verrast te zijn van de idyllische verborgen plekjes die ze tijdens de wandeling tegen kwamen.
De wandeling is lusvormig, heeft een lengte van ca. 10 kilometer en u bezoekt onderweg Kasteel Vaalsbroek, Hoeve de Linde, Hotel Kasteel Bloemendal en Herberg Oud Holset. In het handzame wandelboekje met plattegrond staat de wandeling duidelijk beschreven.
De wandeling is t/m 4 november a.s. iedere dag te lopen en u kunt starten bij ons vanuit de gasterij op Hoeve de Linde. Vouchers en wandelboekjes zijn te koop bij ons in de gasterij, of de VVV winkel in Vaals aan de Maastrichterlaan. Wilt u nu direct al de vouchers in huis hebben? Dat kan! Via de Tickly webshop onderaan de pagina kunt u direct vouchers incl. wandelboekje kopen. 

Von Clermont en zijn kastelen
Kasteel Vaalsbroek en Kasteel Bloemendal zijn in geschiedenis met elkaar verbonden door lakenfabrikant von Clermont. In 1761 kochten hij en zijn echtgenote kasteel Vaalsbroek als buitenhuis. Om godsdienstige en zakelijke redenen vluchtten zij zoals velen in die tijd van Aken naar Vaals. In Vaals bouwde Von Clermont een nieuwe lakenfabriek met woning (het huidige gemeentehuis van Vaals). Toen hij op 63-jarige leeftijd besloot zijn levensdroom te verwezenlijken begon de geschiedenis van Kasteel Bloemendal. Precies tegenover zijn weverij wordt in 1791 de eerste steen gelegd van een vorstelijk buitenverblijf, dat de naam zal dragen 'Schloss Blumenthal'.

Kasteel Vaalsbroek Hoeve de Linde Hotel Kasteel Bloemendal
Kasteel Vaalsbroek Hoeve de Linde Kasteel Bloemendal

Helaas heeft hij het kasteel nooit compleet af gezien, hij overlijdt december 1795. De dood van Von Clermont brengt ons weer terug naar Kasteel Vaalsbroek want in de weilanden ten zuiden van het park bij Kasteel Vaalsbroek ligt het omheinde mausoleum, in 1786 gebouwd door de architect Moretti. Hier is de laatste rustplaats van Von Clermont en zijn familieleden.
Hoeve de Linde ligt midden tussen de 2 kastelen in en heeft eveneens een lange rijke geschiedenis en bovendien ook nog eens een historische verbinding met Kasteel Vaalsbroek die vele eeuwen terug gaat. De hoeve was in de vroege middeleeuwen de laathoeve van het toenmalige laathof Vaalsbroek en diende vaak als vergaderplaats van het gericht van deze laathof. Gedeeltes van de in carré vorm gebouwde hoeve dateren uit de 16e eeuw. En er zijn zelfs delen die nog ouder zijn en verwijzen naar 2 oude Romeinse torens.

Vakantievoorpret
Binnen een paar uur rijden vanaf midden Nederland, een paradijs voor de beginnende en beoefende wandelaar. Kom je ook verdwalen?

Natuurlijk kun je op een racefiets hier de Amstel Gold of Limburgs Mooiste rijden...(dat kan trouwens het hele jaar door🙄 en niet alleen wanneer deze tochten zijn), je kunt hier juist ook op je MOUNTAINBIKE heerlijk uren gaan avonturen😆👍🏻

Op Hoeve de Linde vind je onze gezellige Gasterij met huisgemaakte lekkernijen, relaxed terras en kleurrijk interieur. Je kunt hier met regelmaat genieten van heerlijke live muziek. Tijdens het Beleefweekend 29 oktober 2017 werden we muzikaal verwend met Tommies Minimal, een prachtige compositie van één van de beste pianisten van Nederland (en verre omstreken),Tom Meijer. Geniet van deze video die meer zegt dan 1000 woorden......

>
Boek hier je vakantie op Hoeve de Linde en waan je in de Toscane of Provence, een heerlijk stukje buitenland om de hoek in eigen land!


Boek hier uw verblijf op Hoeve de Linde