Rust, bezinning en inzicht

Retraite in de natuur

Zuid Limburg, Vaals
5 natuurhuisjes
Middenin de natuur

Terug naar je eigen basis

Een retraite voor jezelf, middenin de natuur

De drukte van alledag zorgt er vaak voor dat je haast niet tot jezelf komt. Voor je het weet, ben je jezelf volledig voorbij aan het lopen. Rust. Bezinning. Even tijd maken voor jezelf. Dat is dan eigenlijk heel fijn om te kunnen doen. En dat kan op Hoeve de Linde bij AANDACHT.

Binnen onze retraite sta jij als persoon centraal. Je verblijft daarom in een natuurhuisje, dat je volledig tot je eigen beschikking hebt. Want ook op jezelf zijn, is speerpunt van onze retraite. We bieden verschillende retraites aan. Die van elkaar verschillen in aandacht, focus en de betekenis, die het voor jou kan hebben.

Welkom op Hoeve de Linde

Je bent middenin de natuur. Daar waar stilte nog gewoon is. Met prachtige uitzichten en ruimte om je heen. Een plek, die je retraite uniek maakt.

Hoeve de Linde Natuurhuisje Vaals
wandel vakantie limburg
retraite limburg
vakantie natuur hoeve de linde
natuurhuisje De Bosuil huiskamer
vakantie middenin natuur hoeve de linde
natuurhuisje De Bosuil slaapkamer
hoeve de linde heuvelland
retraite zuid limburg
Hove de Linde middenin de natuur
woonkamer natuurhuisje koolmees
hoeve de linde natuur vakantie
retraite hoeve de linde

Persoonlijke retraites

Gericht op wat jij nodig hebt

In retraite gaan, betekent jezelf terugtrekken. Terug naar jezelf. Dit is waar de retraites bij AANDACHT voor staan. Het bijzondere is dat deze retraites allemaal persoonlijk en 1-op-1 afgestemd worden. Je wordt tijdens je retraite begeleid door de specialist op het gebied van fysiek en mentaal bewegen: Eveline Smeets. Eveline is gespecialiseerd in uiteenlopende disciplines op het gebied van fysiek en mentaal welzijn. Gezien de insteek van deze retraites zijn er dan ook geen groepssessies. Alle aandacht is er volledig voor jou. Zodat je daadwerkelijk even helemaal los kunt komen van alles en iedereen. Je hoeft met niemand anders rekening te houden dan jezelf.

Hoeve de Linde Natuurhuisje Het Roodborstje
retraite

Daar waar de natuur je nog de ruimte geeft 

Kom tijdens je retraite daadwerkelijk tot rust

Het glooiende landschap waar Hoeve de Linde middenin ligt, geeft je het gevoel dat je in the middle of nowhere bent. Het zorgt ervoor dat je naast de retraitesessies volop kunt genieten van rust, ruimte en natuur. En alle tijd hebt om de input vanuit de sessies te laten landen en te integreren. Wandel door de uitgestrekte bossen en weilanden. Geniet op een bankje van het uitzicht of een zonsondergang. Alle ingredienten zijn binnen handbereik om er voor jezelf een bijzondere week van te maken.

Enkele van onze retraites:

retraite zuid limburg

PUUR Yoga

Ontdek wat er meer achter de fysieke beoefening van houdingen schuilt. Leer hoe je yoga kunt inzetten als tool voor bewustwording.

 • Midweek in een privé appartement
 • 7 privé sessies
 • Verschillende yogastijlen, ademhalingstechnieken en meditatie technieken
Prijs per retraite

€795

retraite hoeve de linde

Kom tot rust

Kom volledig tot rust in jezelf met deze retraite. Het accent ligt op lichamelijke en geestelijke ontspanning.

 • Midweek in een privé appartement
 • 4 privé sessies van 1,5 uur
 • Diepgaande ontspanningstechnieken en ontstress oefeningen voor lichaam en geest
Prijs per retraite

€725

zuid limburg retraite

Meditatie

Meditatie: zelfs de wetenschap is enthousiast over de positieve effecten op de gezondheid. Maar, hoe doe je dat: mediteren? Ervaar het in deze retraite.

 • Midweek in een privé appartement
 • 4 privé sessies van 1,5 uur
 • Technieken om je naar een meditatieve staat te transformeren
Prijs per retraite

€795

digital detox retraite

Digital detox

Een mini sabatical. Ontdek wat het met je doet als je een week offline gaat. Ervaar wat het effect is van een onbezet brein om tot een diepere connectie met jezelf te komen.

 • Midweek in een privé appartement
 • 4 privé sessies van 1,5 uur
 • Tools om een andere connectie te maken dan via online
Prijs per retraite

€725

Het beste uit jezelf halen

De retraites in het kort

Geen standaard

We bieden geen standaard retraite aan. Juist door diversiteit, maken we het verschil. Daarbij kun je kiezen tussen verschillende vormen van retraites. De inhoud van de retraite is altijd specifiek afgestemd op wat jij wilt bereiken voor jezelf.

Persoonlijke aandacht

Je retraite is volledig afgestemd op jouw behoeften. Juist door niet in groepsverband aan het werk te gaan, heb je daadwerkelijk de kans om je volledig terug te trekken.

Multiciplinaire aanpak

Je wordt altijd begeleid vanuit een helicopterview. Vanuit meerdere disciplines wordt aan de fysieke en mentale invalshoeken inhoud gegeven. Vanuit deze helicopterview wordt altijd datgene aangereikt wat voor jou belangrijk is.

Inspireren & Ont-wikkelen

Dé plek waar jouw persoonlijke groei centraal staat

De retraites op Hoeve de linde worden mogelijk gemaakt door AANDACHT… aandacht voor jou. Voor wie je bent en waarom je bent wie je bent. Door te inspireren. Je bewust te maken. Je te ont-wikkelen tot je pure kern. Dat is waar AANDACHT voor staat. En dat doen ze al meer dan 30 jaar. AANDACHT is ook specialist in burn-out herstel therapie middels een unieke multidiciplinaire behandeling. Waarbij je als cliënt intern verblijft op Hoeve de Linde. Wat AANDACHT uniek maakt, is dat de behandeling gericht is op het individu. Standaard methodieken bestaan hier niet. Want iedereen is uniek. Ondanks dat een burn-out dezelfde verschijnselen kan hebben bij mensen, is de oorzaak van de burn-out altijd persoonsafhankelijk. En daarmee is iedere burn-out uniek. De standaard van AANDACHT is kwaliteit, en niet kwantiteit.

burnout herstel centrum aandacht vaals

Beleef het heuvelland

Op vakantie in Zuid-Limburg

algemene informatie

de omgeving waar je verblijft

Hoeve de Linde ligt in het buitengebied van Vaals. Op een steenworp afstand van het Drielandenpunt. De grote stad Aachen ligt op slechts tien minuten rijden. En als je zin hebt in heerlijke Belgische lekkernijen, dan is de pattiserie op nog geen vijf minuten rijden.

Bourgondisch genieten

Niet alleen in Vaals, maar juist ook op korte rijafstand van Hoeve de Linde liggen allerlei restaurants en kleine brasseries. Daar waar je kunt genieten van Limburgse gastvrijheid en gezelligheid. Dompel je onder in het bourgondische leven, waar Limburg zo bekend om staat.

Er op uit

Je kunt kiezen om de natuur op te zoeken. Met een uitgebreid netwerk aan wandelingen is het heuvelland uniek. Je kunt kiezen voor een korte wandeling. Of je doet je rugzak om en bent de hele dag onderweg in de natuur. Voor ieder is er wat wils. Want dankzij de ligging van de hoeve zijn er ook dichtbij veel andere mogelijkheden van vertier. Zoals winkelen in Aachen, Maastricht of Heerlen. Je kunt ook de gezelligheid opzoeken van Valkenburg. Of de andere omliggende dorpjes bezoeken met hun typische vakwerkhuisjes.

Wandelen

Dankzij een uitgebreid netwerk aan wandelroutes kun je volop genieten van de natuur die het heuvelland biedt. Langs veel wandelroutes liggen gezellige cafe's en restaurants waar je even lekker kunt uitrusten voordat je weer verder gaat. Het heuvelland biedt een unieke variatie in wandelen door het bos, struinen door de weilanden en meanderen langs beken en rivieren. Genietend van de dynamiek van het landschap. Binnenkort hebben we een aantal wandelingen vanuit Hoeve de Linde op onze site staan.

Fietsen

Je kunt ook heerlijk fietsen in het Limburgse heuvelland. In de omgeving van Hoeve de Linde zijn volop mogelijkheden om een elektrische fiets te huren. Een aanrader, aangezien het landschap heuvelachtig is en soms behoorlijk steil omhoog kan lopen. Met de fiets ben je snel in omringende dorpen als Holset, Vijlen, Mechelen en Epen. Met genoeg terrasjes om beweging af te wisselen met bourgondische gezelligheid.

De grens over...

Door de ligging van Vaals kun je ook je grenzen verleggen. Letterlijk! Door bijvoorbeeld naar de Belgische Ardennen te rijden of naar de Duitse Eiffel. Het ligt op slechts iets meer dan een half uur rijden van Hoeve de Linde. En je bent meteen in een compleet andere omgeving. Denk bijvoorbeeld aan het pitoreske Monschau. Of de mooie oude binnenstad van Luik.

Hoeve de Linde

Hoeve de Linde ligt middenin de natuur, aan de voet van een vallei. Met een vrij uitzicht richting het Drielandenpunt. De ligging van de hoeve is uniek. Omringd door boomgaarden en weilanden. Onze natuurhuisjes zijn dan ook vernoemd naar de verschillende vogels, die hier in grote getalen voorkomen. Vanaf hier kun je naar harte lust wandelen en genieten van de natuur. Het is hier zo rustig, dat je pas op deze plek in de gaten krijgt hoe mooi stilte kan voelen. Alleen de natuur laat hier van zich horen. Verder is er niets…

Jacqueline Koorenhof van Hoeve de Linde

handig om te weten

Wat ons uniek maakt

Gratis WiFi

We hebben op onze locatie WiFi. Echter, houd er rekening mee dat dankzij ons prachtige uitzicht de snelheid van het internet vertraagd is.  

Parkeren op het terrein

Je kunt bij ons makkelijk je auto kwijt op onze parkeerterrein. Deze zit op de locatie.

Authentiek genieten

We hebben er voor gekozen om onze natuurhuisjes zo authentiek mogelijk te laten. Zelf afwassen, is daar een voorbeeld van. 

Historische plek

Het oudste deel van de hoeve is een oude Romeinse muur uit 900. Je verblijft dus op een oude, historische plek die met liefde en respect voor het gebouw wordt omringd.

Wandelroutes

Vanaf de hoeve heb je een uitgebreide keuze aan diverse wandelroutes. Van eenvoudige routes tot aan mooie lange wandelingen die je trakteren op de mooiste paadjes en uitzichten.

Relaxen in de wei

Genieten kun je bij ons op locatie ook in onze eigen wei. Omringd door fruitbomen, heerlijk vertoeven in het gras. Genietend van het uitzicht terwijl je lekker weg duikt in een boek.

Op vakantie met de hond

Honden zijn van harte welkom op onze hoeve. Mits ze zijn opgevoed, schoon zijn en zich rustig houden. We verwachten van de baasjes dat ze hun hond aangelijnd houden op het terrein en het verblijf schoon houden.

Adults only

Met onze natuurhuisjes richten wij ons speciaal op volwassenen, die het heerlijk vinden om zich te vermaken in de natuur met wandelen en fietsen. Volwassenen die de rust waarderen en in verbinding met de natuur willen zijn. De rust van onze plek is wat wij voor iedereen waarborgen. Daarom zijn gezinnen met kinderen, groepen wielrenners en mountainbikers bij ons niet welkom.

Cittaslow

Hoeve de Linde is trots ambassadeur van Cittaslow. Dit betekent dat we in verbinding met onze omgeving ondernemen. We ondernemen daarin bewust. Vanuit rust, met oog voor natuur en milieu. Deze plek delen we dan ook graag met mensen die authenticiteit, rust en natuur waarderen.

Checkin & Checkout

Inchecken kan vanaf 16.00u 's middags.
Uitchecken is tot 11.00u 's ochtends.

Annulering

Het kan onverhoopt voorkomen dat je jouw verblijf moet annuleren. Dat is altijd heel jammer. We hebben een aantal annuleringsvoorwaarden opgesteld om onszelf en jou te beschermen.

Huisregels

Om voor iedereen het verblijf zo prettig mogelijk te maken, hebben we een aantal huisregels. De basis van deze huisregels komt neer op Rust, Respect voor natuur, milieu en de ander, Genieten.

Grensoverschrijdend genieten

Op vakantie in het Heuvelland

Geniet van het mooiste stukje Nederland in het prachtige Limburgse heuvelland

+31 (0)6 20 14 88 55
Schuttebergsweg 5, 6291 NG VAALS
info@hoevedelinde.nl