Welkom bij Hoeve de Linde

Onze Huisregels

Huisregels van Hoeve de Linde

Stilte gebied:
Hoeve de Linde is trots lid van het ‘Genootschap Cittaslow Vaals’. Hier gaat dus alles net even langzamer, eenvoudiger en bewuster dan elders. Wij staan bekend als een plek van eenvoud, rust, bezinning en genieten van de natuur. Het geluid van de vogeltjes vinden wij belangrijker dan de laatste hits. Mechanische muziek in de openbare ruimtes, zoals op het binnenplein, is dan ook niet toegestaan.

WiFi:
Er is hier WiFi aanwezig. Echter, we zitten in het buitengebied. Dus, in plaats van een snelle WiFi verbinding, bieden wij je liever een prachtig uitzicht om van te genieten. Netwerk: HoevedeLinde Wachtwoord: aaaaaaaaa1

Ons beleid ten aanzien van roken, drugs en overmatig alcoholgebruik:
In geen van onze appartementen en binnenruimtes is roken toegestaan. Het gebruik van drugs (softdrugs, harddrugs, lachgas) is op geen enkele wijze bij ons toegestaan. Noch in het appartement, noch buiten op ons terrein. Tevens is overmatig alcoholgebruik niet toegestaan om de rust op Hoeve de Linde te verzekeren.

Vragen aan ons:
Wij als verhuurders kiezen ervoor om onze gasten zo veel mogelijk met rust te laten. Dat houdt in dat wij je niet actief zullen opzoeken om een praatje te maken of om je lastig te vallen met ongevraagde tips. Mocht je vragen hebben, dan zijn we er uiteraard wel om deze te beantwoorden. Je kunt ons bereiken via de deurbel of door een berichtje te sturen per whatsapp.

Op pad in de regio:
In je vakantiewoning leggen wij geen folders of andere documentatie meer klaar. Bijna altijd verdwenen deze in de prullenbak. En dat zorgt voor onnodig extra afval en milieubelasting. Ook daar letten we op, omdat we het belangrijk vinden dat de natuur en milieu zo min mogelijk belast wordt. Alle informatie, die je nodig hebt, is te vinden via de website van VVV Zuid Limburg en Google. Ook onze medewerkers van het Landcafé (tijdens openingstijden) kunnen je natuurlijk op weg helpen in de regio.

Het binnenplein:
Ons binnenplein is een heerlijke plek om te vertoeven. Het is echter geen speelplaats voor honden, kinderen, feesten of ander storend gedrag. Zo kan iedereen blijven genieten van de rust. De ruimte wordt gedeeld en je medegasten (jij dus ook) deze waarderen het zeker als je hier rekening mee houdt. Daarom gaat vanaf 23:00 uur de avondrust in. Deze avondrust loopt tot 8:00 uur in de morgen. Langer mag natuurlijk ook. Let ook op met gezelligheid, die via open ramen het binnenplein op galmt.

Parkeren:
Parkeren kan op onze eigen parkeerplaats. Stilstaan voor de poort is geen probleem voor laden en lossen. Elektrische auto? Ons stroomnetwerk/stopcontacten zijn niet geschikt voor het opladen van elektrische auto’s. In de directe omgeving van Vaals zijn gelukkig voldoende oplaadpunten.

Bezoek:
Om misbruik van onze faciliteiten te voorkomen is bezoek tijdens je verblijf niet toegestaan. Niet in de woning en niet op het terrein van de Hoeve. Tijdens de openingstijden van het Landcafé kan bezoek daar uiteraard wel terecht.

De zonneweide:
Onze zonneweide is de plek waar je heerlijk kan vertoeven tijdens de lange zomeravonden. Een spelletje badminton, een balletje trappen of gewoon een boekje lezen en genieten van het uitzicht.  Neem gerust het tuinmeubilair van je woning mee. En neem het dan ook weer mee terug, anders loop je het risico dat iemand anders dit claimt. Uiteraard scheelt dat ook voor ons een dagtaak aan verzamelen.

Storingen:
Alle noodzakelijke voorzieningen zijn in je woning aanwezig. Bewust kiezen we ook hier voor eenvoud. Afwassen doe je (hopelijk) samen en als vanouds met de hand. Heb je vragen of werkt iets niet (naar behoren) dan willen we dat graag weten. We helpen je uiteraard graag. En zo voorkomt het ook problemen voor onze volgende gasten. Hoe fijn is dat! Want dit had jij ook kunnen zijn.

De hond mag mee:
Omdat wij weten hoeveel plezier het geeft om ook je hond mee te kunnen nemen, bieden wij deze mogelijkheid. Het kan dus zijn dat jouw hond die van ons of die van andere gasten tegenkomt. De opmerking “Dat doet ‘ie anders nooit” willen we voorkomen. Laat ze dus niet loslopen op het terrein. Uitlaten graag buiten ons terrein en opruimen spreekt voor zich. Bescherm je huisdier tegen onaangename vriendjes in de vacht. De bosrijke omgeving bevat soms ook teken, die vervelend kunnen zijn voor mens en je huisdier. Voor het verblijf rekenen wij extra kosten.

Bij vertrek:
Bij vertrek is het belangrijk om de woning opgeruimd achter te laten. Dit betekent dat alles wat je naar binnen hebt gebracht er ook weer mee mag. Wij gebruiken achtergelaten pakken melk of aangebroken pasta niet meer. Wel kun je alle afval kwijt naast het Landcafé in de daarvoor bestemde containers. Hier kun je ook glas, wat je niet meer inlevert, kwijt. Je helpt ons enorm door je bedlinnen af te halen en in de hal te leggen.

Wel of geen borg?
Zoals je gemerkt hebt, rekenen wij bij voorkeur géén borg. Dit is anders bij groepen of zakelijke verhuur.
Mocht onverhoopt iets kapot of kwijt raken?. Laat het ons weten! Samen lossen we dit op. Je WA verzekering dekt, in bijna alle gevallen, de schade. Wij kunnen ons er niet voor verzekeren, helaas…

 

Mis je bij de huisregels iets wat je verblijf nog aangenamer had gemaakt of is iets niet duidelijk, laat het ons weten. We helpen je graag verder.

We wensen je een aangenaam verblijf.
Team Hoeve de Linde.

p.s. Deze huisregels hebben we opgesteld in samenspraak met onze gasten. Daarbij is het uitgangspunt de wensen en verwachtingen die men heeft als gast tijdens een verblijf op Hoeve de Linde.

Heb je een vraag?

Stel hem dan hier

Let op!

Hoeve de Linde is volop in beweging

Vanaf 1 maart zijn er nieuwe ontwikkelingen gaande. Tot die tijd is het boeken van onze natuurhuisjes niet mogelijk. Daarna zal er een frisse nieuwe lentewind over de hoeve gaan waaien. Houd daarom de website goed in de gaten.

We hebben je inschrijving ontvangen!