Beleef in Limburg het buitenland gevoel

Vakantiehuisjes in de natuur

Zuid Limburg, Vaals
5 natuurhuisjes
Middenin de natuur

Grensoverschrijdend genieten

Een vakantiehuisje middenin de natuur

Op Hoeve de Linde vier je jouw vakantie in een vakantiehuisje dat middenin de natuur ligt. Waar rust en ruimte normaal is. Hoeve de Linde ligt in het buitengebied van Vaals. Dit betekent dat je op onze locatie niets hoort. Geen geluid van verkeer. Geen geluidsoverlast van de stad. Niets van dat alles. Laat je verrassen door de geluiden, waarop de natuur je trakteert. Van een uil, middenin de nacht. Tot aan het rustig wakker worden met de natuur dankzij de vogels die de ochtend inluiden.

Ondanks dat we in het buitengebied liggen, is centrum van Vaals bereikbaar op loopafstand. Je kunt er dus voor kiezen om de auto tijdens je verblijf te laten staan. Dankzij deze mooie rustige ligging, waarbij je in onze boomgaard heerlijk kunt vertoeven. Uitkijkend over de vallei richting het Drielandenpunt. Hoeve de Linde is door zijn prachtige ligging de uitvalsbasis voor iedereen, die het heerlijk vindt om één te worden met de natuur. Bij ons is het nog mogelijk om te genieten van de stilte, die de natuur biedt.

Welkom op Hoeve de Linde

​We zijn trots ambassadeur van Citta Slow. Dit betekent dat we in verbinding met onze omgeving ondernemen. We ondernemen daarin bewust. Vanuit rust. Met oog voor natuur en milieu. Deze plek delen we dan ook graag met mensen die authenticiteit, rust en natuur waarderen. 

Hoeve de Linde Natuurhuisje Vaals
wandel vakantie limburg
Natuurhuisje De Koolmees huiskamer
vakantie natuur hoeve de linde
natuurhuisje De Bosuil huiskamer
vakantie middenin natuur hoeve de linde
natuurhuisje De Bosuil slaapkamer
hoeve de linde heuvelland
woonkamer roodborstje
Hove de Linde middenin de natuur
Natuurhuisje Koolmees keuken
hoeve de linde natuur vakantie
Natuurhuisje De Pimpelmees eethoek

De rust en schoonheid van de natuur

Onze vakantiehuisjes in de natuur

Vanuit je vakantiehuisje op Hoeve de Linde trek je de wandelschoenen aan en ga je er heerlijk op uit. Je zit vrijwel direct midden tussen de weilanden en nabij het bos. Je kunt eigenlijk alle kanten op. Letterlijk. Pak de fiets en geniet van het Limburgse landschap. Al fietsend in de glooiende heuvels. Langs de vele terrasjes, die hier dicht in de buurt te vinden zijn en je uitnodigen om stil te staan. De snelheid gaat er hier in Limburg juist even uit. Je hebt vakantie. In een prachtige omgeving, die bijna on-Hollands aandoet. Alsof je in Frankrijk of Italië bent.

Hoeve de Linde Natuurhuisje Het Roodborstje
wandelen in de natuur

samen genieten

Wandelen in de natuur

Hoeve de Linde ligt middenin de vallei aan de voet van het Drielandenpunt. Daardoor ben je op vakantie middenin de natuur. Alsof je op de camping bent. Maar dan met de luxe van je eigen appartement. Je kunt bijna letterlijk de deur van je vakantiehuisje uitstappen om aan één van de vele wandelroutes te beginnen. We gaan op onze site verschillende wandelroutes beschikbaar maken. Van korte wandelroutes tot complete dagtochten. Het Limburgse heuvelland is uniek. Anders dan in andere delen van Nederland is het landschap in Limburg dynamisch, uitgestrekt en bijzonder groen. Daardoor is niet alleen de biodiversiteit hoog. Maar ook de diversiteit in flora en fauna. Ontdek hoe mooi en ongerept de natuur kan zijn.

Van rust tot reuring

Van alles te doen en te beleven

Wil je een dag iets meer reuring? Aachen ligt op een steenworp afstand van Hoeve de Linde. Een mooie oude stad met veel winkels en cultuur. Of ga gezellig shoppen in Maastricht. Of zoek de gezelligheid op van het mergelstadje Valkenburg. Wil je liever tourend in je auto of op de motor genieten van de combinatie tussen natuur en de typisch Limburgse dorpjes? Dan kun je vanuit de hoeve vrijwel direct de Mergelland Route rijden. Kortom, vanuit je vakantiehuisje op Hoeve de Linde kun je genieten van het Limburgse landschap, de Limburgse gastvrijheid en de rijke historie, die de omgeving biedt.

Aachen

Je verblijft op een unieke plek

Vakantiehuisjes met een historie

Deel van een Romeinse toren

Het oudste deel van de hoeve is een restant van een Romeinse toren. De exacte tijdsperiode weten we niet, maar wordt geschat tussen 900 & 1100.

Muurankers uit 1740

De hoeve is al eeuwen oud. De muurankers zijn in 1740 geplaatst, nadat een deel van de hoeve opnieuw is opgetrokken na een brand.

Historische plek

We hebben zelfs oude foto’s van begin vorige eeuw van de toenmalige bewoners. De hoeve is in de jaren ’80 verbouwd naar zijn huidige staat. Binnenkort zullen we deze foto’s ook op de site zetten.

viervoeters zijn van harte welkom

Op vakantie; en de hond mag mee!

We weten als geen ander hoe leuk en gezellig het is als ook jouw lieve trouwe viervoeter mee mag nemen op vakantie. Daarom zijn brave honden, die goed luisteren en rustig zijn, van harte welkom bij ons. Ook je hond kan hier naar harte lust genieten van de vrijheid van buiten zijn. Wandelen met het baasje in het bos. Of uitgelaten rennen door de weilanden. De restaurant en café’s zijn gewend aan de vele wandelaars, die binnenkomen om even te pauzeren. Om te genieten van de Limburgse bourgondische gezelligheid. Modder aan de wandelschoenen en honden, daar doet de Limburgse gastheer niet moeilijk over. Want hier is de Limburger één met de natuur. En alle elementen, die de natuur daarin biedt. 

honden zijn welkom

Beleef het heuvelland

Op vakantie in Zuid-Limburg

algemene informatie

de omgeving waar je verblijft

Hoeve de Linde ligt in het buitengebied van Vaals. Op een steenworp afstand van het Drielandenpunt. De grote stad Aachen ligt op slechts tien minuten rijden. En als je zin hebt in heerlijke Belgische lekkernijen, dan is de pattiserie op nog geen vijf minuten rijden.

Bourgondisch genieten

Niet alleen in Vaals, maar juist ook op korte rijafstand van Hoeve de Linde liggen allerlei restaurants en kleine brasseries. Daar waar je kunt genieten van Limburgse gastvrijheid en gezelligheid. Dompel je onder in het bourgondische leven, waar Limburg zo bekend om staat.

Er op uit

Je kunt kiezen om de natuur op te zoeken. Met een uitgebreid netwerk aan wandelingen is het heuvelland uniek. Je kunt kiezen voor een korte wandeling. Of je doet je rugzak om en bent de hele dag onderweg in de natuur. Voor ieder is er wat wils. Want dankzij de ligging van de hoeve zijn er ook dichtbij veel andere mogelijkheden van vertier. Zoals winkelen in Aachen, Maastricht of Heerlen. Je kunt ook de gezelligheid opzoeken van Valkenburg. Of de andere omliggende dorpjes bezoeken met hun typische vakwerkhuisjes.

Wandelen

Dankzij een uitgebreid netwerk aan wandelroutes kun je volop genieten van de natuur die het heuvelland biedt. Langs veel wandelroutes liggen gezellige cafe's en restaurants waar je even lekker kunt uitrusten voordat je weer verder gaat. Het heuvelland biedt een unieke variatie in wandelen door het bos, struinen door de weilanden en meanderen langs beken en rivieren. Genietend van de dynamiek van het landschap. Binnenkort hebben we een aantal wandelingen vanuit Hoeve de Linde op onze site staan.

Fietsen

Je kunt ook heerlijk fietsen in het Limburgse heuvelland. In de omgeving van Hoeve de Linde zijn volop mogelijkheden om een elektrische fiets te huren. Een aanrader, aangezien het landschap heuvelachtig is en soms behoorlijk steil omhoog kan lopen. Met de fiets ben je snel in omringende dorpen als Holset, Vijlen, Mechelen en Epen. Met genoeg terrasjes om beweging af te wisselen met bourgondische gezelligheid.

De grens over...

Door de ligging van Vaals kun je ook je grenzen verleggen. Letterlijk! Door bijvoorbeeld naar de Belgische Ardennen te rijden of naar de Duitse Eiffel. Het ligt op slechts iets meer dan een half uur rijden van Hoeve de Linde. En je bent meteen in een compleet andere omgeving. Denk bijvoorbeeld aan het pitoreske Monschau. Of de mooie oude binnenstad van Luik.

Hoeve de Linde

"Hoeve de Linde ligt middenin de natuur, aan de voet van een vallei. Met een vrij uitzicht richting het Drielandenpunt. De ligging van de hoeve is uniek. Omringd door boomgaarden en weilanden. Onze natuurhuisjes zijn dan ook vernoemd naar de verschillende vogels, die hier in grote getalen voorkomen. Vanaf hier kun je naar harte lust wandelen en genieten van de natuur. Het is hier zo rustig, dat je pas op deze plek in de gaten krijgt hoe mooi stilte kan voelen. Alleen de natuur laat hier van zich horen. Verder is er niets…"

Team Hoeve de Linde

handig om te weten

Wat ons uniek maakt

Gratis WiFi

We hebben op onze locatie WiFi. Echter, houd er rekening mee dat dankzij ons prachtige uitzicht de snelheid van het internet vertraagd is.  

Parkeren op het terrein

Je kunt bij ons makkelijk je auto kwijt op onze parkeerterrein. Deze zit op de locatie.

Authentiek genieten

We hebben er voor gekozen om onze natuurhuisjes zo authentiek mogelijk te laten. Zelf afwassen, is daar een voorbeeld van. 

Historische plek

Het oudste deel van de hoeve is een oude Romeinse muur uit 900. Je verblijft dus op een oude, historische plek die met liefde en respect voor het gebouw wordt omringd.

Wandelroutes

Vanaf de hoeve heb je een uitgebreide keuze aan diverse wandelroutes. Van eenvoudige routes tot aan mooie lange wandelingen die je trakteren op de mooiste paadjes en uitzichten.

Relaxen in de wei

Genieten kun je bij ons op locatie ook in onze eigen wei. Omringd door fruitbomen, heerlijk vertoeven in het gras. Genietend van het uitzicht terwijl je lekker weg duikt in een boek.

Op vakantie met de hond

Honden zijn van harte welkom op onze hoeve. Mits ze zijn opgevoed, schoon zijn en zich rustig houden. We verwachten van de baasjes dat ze hun hond aangelijnd houden op het terrein en het verblijf schoon houden.

Adults only

Met onze natuurhuisjes richten wij ons speciaal op volwassenen, die het heerlijk vinden om zich te vermaken in de natuur met wandelen en fietsen. Volwassenen die de rust waarderen en in verbinding met de natuur willen zijn. De rust van onze plek is wat wij voor iedereen waarborgen. Daarom zijn gezinnen met kinderen, groepen wielrenners en mountainbikers bij ons niet welkom.

Cittaslow

Hoeve de Linde is trots ambassadeur van Cittaslow. Dit betekent dat we in verbinding met onze omgeving ondernemen. We ondernemen daarin bewust. Vanuit rust, met oog voor natuur en milieu. Deze plek delen we dan ook graag met mensen die authenticiteit, rust en natuur waarderen.

Checkin & Checkout

Inchecken kan vanaf 16.00u 's middags.
Uitchecken is tot 11.00u 's ochtends.

Annulering

Het kan onverhoopt voorkomen dat je jouw verblijf moet annuleren. Dat is altijd heel jammer. We hebben een aantal annuleringsvoorwaarden opgesteld om onszelf en jou te beschermen.

Huisregels

Om voor iedereen het verblijf zo prettig mogelijk te maken, hebben we een aantal huisregels. De basis van deze huisregels komt neer op Rust, Respect voor natuur, milieu en de ander, Genieten.

Grensoverschrijdend genieten

Op vakantie in het Heuvelland

Geniet van het mooiste stukje Nederland in het prachtige Limburgse heuvelland

+31 (0)6 20 14 88 55
Schuttebergsweg 5, 6291 NG VAALS
info@hoevedelinde.nl

Let op!

Hoeve de Linde is volop in beweging

Vanaf 1 maart zijn er nieuwe ontwikkelingen gaande. Tot die tijd is het boeken van onze natuurhuisjes niet mogelijk. Daarna zal er een frisse nieuwe lentewind over de hoeve gaan waaien. Houd daarom de website goed in de gaten.

We hebben je inschrijving ontvangen!