Geniet van prachtige vergezichten en eindeloos struinen door de natuur

Wandelvakantie in het prachtige Limburgse heuvelland

Zuid Limburg, Vaals
5 natuurhuisjes
Middenin de natuur

Grensoverschrijdend genieten

Een wandelvakantie in Limburg

Stel je eens voor: je stapt uit je vakantiewoning letterlijk de natuur in.

Dat kan bij ons. Hoeve de Linde ligt middenin de vallei aan de voet van het Drielandenpunt. Ver weg van de stad en toch dichtbij genoeg om er snel te kunnen zijn. Daardoor ben je op vakantie middenin de natuur. Maar niet in the middle of nowhere. Het voelt alsof je op de camping bent. Maar dan met de luxe van je eigen appartement. Er zijn verschillende wandelroutes, die hier vandaan beginnen. Maar je kunt ook je eigen route zoeken. Vanaf Hoeve de Linde kun je namelijk heel veel kanten op. Van dichtbij en gelijk aan de wandel. Tot eerst met de auto een klein stuk rijden om de Eiffel of de Ardennen te verkennen. Beiden liggen op een steenworp afstand van Hoeve de Linde. Zoek je de gezelligheid op en de combinatie van Bourgondisch genieten en actief onderweg zijn, dan kun je vanaf Hoeve de Linde de bekende Kroegjestocht oppakken. Het startpunt ligt niet ver van de hoeve en is zelfs te voet bereikbaar voor de geoefende wandelaar. Het Limburgse heuvelland is uniek. Anders dan in andere delen van Nederland is het landschap in Limburg dynamisch, uitgestrekt en bijzonder groen. Daardoor is niet alleen de biodiversiteit hoog. Maar ook de diversiteit in flora en fauna. Ontdek hoe mooi en ongerept de natuur kan zijn. 

Welkom op Hoeve de Linde

Logeer op Hoeve de Linde en ontdek vanuit hier het prachtige Limburgse heuvelland. Binnenkort gaan we op deze pagina ook wandelingen met jullie delen. Van korte wandelingen tot een hele dag onderweg zijn in het prachtige bourgondische Limburg.

Hoeve de Linde Natuurhuisje Vaals
wandel vakantie limburg
natuurhuisje De Bosuil huiskamer
vakantie natuur hoeve de linde
woonkamer natuurhuisje koolmees
vakantie middenin natuur hoeve de linde
natuurhuisje De Bosuil keuken en eethoek
hoeve de linde heuvelland
Natuurhuisje De Pimpelmees woonkamer
Hove de Linde middenin de natuur
Natuurhuisje Koolmees keuken
hoeve de linde natuur vakantie
natuurhuisje De Bosuil slaapkamer

Vanuit Hoeve de Linde kun je alle kanten op

Start je wandeling vanuit onze natuurhuisjes

Hoeve de Linde ligt middenin de vallei aan de voet van het Drielandenpunt. Je wordt bij ons wakker van de charme van de natuur. In de lente is dat een kakefonie aan vogelgezang. In de zomer zijn het de bijen, die zoemen. In de herfst is het de wind, die door de bomen ruist. In de winter is het de stilte. Ieder jaargetijde is bij ons prachtig op zijn eigen unieke wijze. Onze plek is mooi, zelfs als de zon even niet schijnt. Kom genieten van de rust, de natuur en start je wandelvakantie vanaf onze unieke locatie waarbij je zelf kunt kiezen welke kant je op loopt. Want of het nu Noord, Zuid, Oost of West is: het landschap en de dynamiek blijft je raken en verbazen. 

 

wandelvakantie limburg
bergen in de limburg

Uitdagend, dynamisch, verrassend

Je wandelvakantie alsof je in de bergen bent

Natuurlijk zijn de Limburgse heuvels niet te vergelijken met de prachtige Alpen van Oostenrijk. Maar toch: je hoeft niet ver te rijden om in een landschap terecht te komen waar je kunt genieten van uitzicht, glooiende heuvels en een bourgondische levensstijl, waar de Limburgers bekend om zijn. En ook bijzonder trots op zijn. Hier staat genieten van het leven en de connectie met dat wat de natuur te bieden heeft centraal. Zo is het bij ons in de omgeving heel normaal om via Limburgse draaihekjes door de weilanden tussen de koeien te wandelen. Geasfalteerde paden tref je bij ons in het heuvelland nauwelijks aan. Uitgesleten hollewegen, steile geitepaadjes en smalle slingerpaadjes, dat is wat ons landschap uniek maakt.  

Je verblijft op een unieke plek

Vakantiehuisjes met een historie

Deel van een Romeinse toren

Het oudste deel van de hoeve is een restant van een Romeinse toren. De exacte tijdsperiode weten we niet, maar wordt geschat tussen 900 & 1100.

Muurankers uit 1740

De hoeve is al eeuwen oud. De muurankers zijn in 1740 geplaatst, nadat een deel van de hoeve opnieuw is opgetrokken na een brand.

Historische plek

We hebben zelfs oude foto’s van begin vorige eeuw van de toenmalige bewoners. De hoeve is in de jaren ’80 verbouwd naar zijn huidige staat. Binnenkort zullen we deze foto’s ook op de site zetten.

Binnenkort delen we op deze pagina een aantal wandelroutes

Wandelen, struinen, klimmen en genieten

Voor ieder wat wilts. Het Limburgse landschap biedt het. Een goede conditie is fijn, maar geen vereiste om te kunnen genieten van de diversiteit van de Limburgse heuvels. Van korte wandelingen tot een hele dag heerlijk onderweg zijn in de natuur en genieten van de vele vergezichten. Het Limburgse landschap biedt verrassende uitkijkjes, kleine beekjes, glooiende wandelpaden tot ook steile hellingen en rotsige afdalingen. Hier is het nog gewoon om dwars door de weilanden te lopen. Van het ene bos naar het andere bos. Laat je verrassen en inspireren door de dynamiek van de natuur. De rust die hier nog te vinden is. Daar genieten wij zelf ook iedere dag weer opnieuw van.

wandelroute limburg

Beleef het heuvelland

Op vakantie in Zuid-Limburg

algemene informatie

de omgeving waar je verblijft

Hoeve de Linde ligt in het buitengebied van Vaals. Op een steenworp afstand van het Drielandenpunt. De grote stad Aachen ligt op slechts tien minuten rijden. En als je zin hebt in heerlijke Belgische lekkernijen, dan is de pattiserie op nog geen vijf minuten rijden.

Bourgondisch genieten

Niet alleen in Vaals, maar juist ook op korte rijafstand van Hoeve de Linde liggen allerlei restaurants en kleine brasseries. Daar waar je kunt genieten van Limburgse gastvrijheid en gezelligheid. Dompel je onder in het bourgondische leven, waar Limburg zo bekend om staat.

Er op uit

Je kunt kiezen om de natuur op te zoeken. Met een uitgebreid netwerk aan wandelingen is het heuvelland uniek. Je kunt kiezen voor een korte wandeling. Of je doet je rugzak om en bent de hele dag onderweg in de natuur. Voor ieder is er wat wils. Want dankzij de ligging van de hoeve zijn er ook dichtbij veel andere mogelijkheden van vertier. Zoals winkelen in Aachen, Maastricht of Heerlen. Je kunt ook de gezelligheid opzoeken van Valkenburg. Of de andere omliggende dorpjes bezoeken met hun typische vakwerkhuisjes.

Wandelen

Dankzij een uitgebreid netwerk aan wandelroutes kun je volop genieten van de natuur die het heuvelland biedt. Langs veel wandelroutes liggen gezellige cafe's en restaurants waar je even lekker kunt uitrusten voordat je weer verder gaat. Het heuvelland biedt een unieke variatie in wandelen door het bos, struinen door de weilanden en meanderen langs beken en rivieren. Genietend van de dynamiek van het landschap. Binnenkort hebben we een aantal wandelingen vanuit Hoeve de Linde op onze site staan.

Fietsen

Je kunt ook heerlijk fietsen in het Limburgse heuvelland. In de omgeving van Hoeve de Linde zijn volop mogelijkheden om een elektrische fiets te huren. Een aanrader, aangezien het landschap heuvelachtig is en soms behoorlijk steil omhoog kan lopen. Met de fiets ben je snel in omringende dorpen als Holset, Vijlen, Mechelen en Epen. Met genoeg terrasjes om beweging af te wisselen met bourgondische gezelligheid.

De grens over...

Door de ligging van Vaals kun je ook je grenzen verleggen. Letterlijk! Door bijvoorbeeld naar de Belgische Ardennen te rijden of naar de Duitse Eiffel. Het ligt op slechts iets meer dan een half uur rijden van Hoeve de Linde. En je bent meteen in een compleet andere omgeving. Denk bijvoorbeeld aan het pitoreske Monschau. Of de mooie oude binnenstad van Luik.

Hoeve de Linde

"Hoeve de Linde ligt middenin de natuur, aan de voet van een vallei. Met een vrij uitzicht richting het Drielandenpunt. De ligging van de hoeve is uniek. Omringd door boomgaarden en weilanden. Onze natuurhuisjes zijn dan ook vernoemd naar de verschillende vogels, die hier in grote getalen voorkomen. Vanaf hier kun je naar harte lust wandelen en genieten van de natuur. Het is hier zo rustig, dat je pas op deze plek in de gaten krijgt hoe mooi stilte kan voelen. Alleen de natuur laat hier van zich horen. Verder is er niets…"

Team Hoeve de Linde

handig om te weten

Wat ons uniek maakt

Gratis WiFi

We hebben op onze locatie WiFi. Echter, houd er rekening mee dat dankzij ons prachtige uitzicht de snelheid van het internet vertraagd is.  

Parkeren op het terrein

Je kunt bij ons makkelijk je auto kwijt op onze parkeerterrein. Deze zit op de locatie.

Authentiek genieten

We hebben er voor gekozen om onze natuurhuisjes zo authentiek mogelijk te laten. Zelf afwassen, is daar een voorbeeld van. 

Historische plek

Het oudste deel van de hoeve is een oude Romeinse muur uit 900. Je verblijft dus op een oude, historische plek die met liefde en respect voor het gebouw wordt omringd.

Wandelroutes

Vanaf de hoeve heb je een uitgebreide keuze aan diverse wandelroutes. Van eenvoudige routes tot aan mooie lange wandelingen die je trakteren op de mooiste paadjes en uitzichten.

Relaxen in de wei

Genieten kun je bij ons op locatie ook in onze eigen wei. Omringd door fruitbomen, heerlijk vertoeven in het gras. Genietend van het uitzicht terwijl je lekker weg duikt in een boek.

Op vakantie met de hond

Honden zijn van harte welkom op onze hoeve. Mits ze zijn opgevoed, schoon zijn en zich rustig houden. We verwachten van de baasjes dat ze hun hond aangelijnd houden op het terrein en het verblijf schoon houden.

Adults only

Met onze natuurhuisjes richten wij ons speciaal op volwassenen, die het heerlijk vinden om zich te vermaken in de natuur met wandelen en fietsen. Volwassenen die de rust waarderen en in verbinding met de natuur willen zijn. De rust van onze plek is wat wij voor iedereen waarborgen. Daarom zijn gezinnen met kinderen, groepen wielrenners en mountainbikers bij ons niet welkom.

Cittaslow

Hoeve de Linde is trots ambassadeur van Cittaslow. Dit betekent dat we in verbinding met onze omgeving ondernemen. We ondernemen daarin bewust. Vanuit rust, met oog voor natuur en milieu. Deze plek delen we dan ook graag met mensen die authenticiteit, rust en natuur waarderen.

Checkin & Checkout

Inchecken kan vanaf 16.00u 's middags.
Uitchecken is tot 11.00u 's ochtends.

Annulering

Het kan onverhoopt voorkomen dat je jouw verblijf moet annuleren. Dat is altijd heel jammer. We hebben een aantal annuleringsvoorwaarden opgesteld om onszelf en jou te beschermen.

Huisregels

Om voor iedereen het verblijf zo prettig mogelijk te maken, hebben we een aantal huisregels. De basis van deze huisregels komt neer op Rust, Respect voor natuur, milieu en de ander, Genieten.

Grensoverschrijdend genieten

Op vakantie in het Heuvelland

Geniet van het mooiste stukje Nederland in het prachtige Limburgse heuvelland

+31 (0)6 20 14 88 55
Schuttebergsweg 5, 6291 NG VAALS
info@hoevedelinde.nl

Let op!

Hoeve de Linde is volop in beweging

Vanaf 1 maart zijn er nieuwe ontwikkelingen gaande. Tot die tijd is het boeken van onze natuurhuisjes niet mogelijk. Daarna zal er een frisse nieuwe lentewind over de hoeve gaan waaien. Houd daarom de website goed in de gaten.

We hebben je inschrijving ontvangen!